Flot donation fra Dansk Kabel TV’s teknikere

14/05/2021 - 08:14

Teknikere fra Dansk Kabel TV har i flere år betalt til en fælles klubkasse. Det får indlagte børn nu glæde af, for Danske Hospitalsklovne har modtaget en donation på 250.000 kroner fra teknikerne.

Gennem flere år har teknikere fra Dansk Kabel TV i Øst haft en social klub, hvor de har mødtes udenfor arbejdstiden til alt fra gokart og bowling til fællesspisninger. Arrangementerne blev betalt af teknikernes fælles klubkasse, som medlemmerne betalte til hver måned.

Med tiden er interessen for arrangementerne desværre faldet, og medlemmerne har derfor besluttet at lukke klubben helt. 
Derfor skulle klubkassen gøres op, og det resterende beløb skulle ifølge vedtægterne doneres til et velgørende formål. Her faldt valget på Danske Hospitalsklovne, der modtog hele 250.000 kroner.

Argumentet for at pengene i sidste ende gik til Danske Hospitalsklovne var, at vi synes, de gør en vigtig forskel. Det er rigtig vigtigt, at indlagte børn ikke kun har negative oplevelser med hospitalet, men at de også har noget at smile af, siger Erik Bugge, der er tekniker og tidligere kasserer i teknikerklubben.  

4-årige Adam er en af de børn, der har fået glæde af mødet med hospitalsklovnene. Her ses han i en hyggestund med hospitalsklovnene Bip og Baglæns. 

En vigtig håndsrækning til syge børn

Den fine donation blev personligt overrakt af Dansk Kabel TV’s teknikere Erik, Claus og Michael og blev modtaget med stor glæde af Danske Hospitalsklovnes direktør og de to hospitalsklovne Citronella og Basta. 

Med de penge kan vi virkelig gøre en forskel for indlagte børn på hospitalerne. Corona og restriktioner har begrænset og besværliggjort vores adgang til børnene, men også vores indsamlingsaktiviteter har lidt. Så donationen er landet på et rigtig godt sted, hvor det virkelig kan mærkes. Vi er dybt taknemmelige. Kæmpe tak til teknikerne, sikke en flot gestus. Det er en stor sum penge og en vigtig håndsrækning til syge børn i Danmark, fortæller Kenneth Øhrberg, direktør i Danske Hospitalsklovne. 

Det var også en særlig oplevelse for teknikerne at møde hospitalsklovnene personligt. 

Det var en fed oplevelse. Jeg syntes at Citronella og Basta var helt fantastiske. Det var det, jeg kalder en juhu-oplevelse. Hvis klovnene også er sådan overfor børnene, så forstår jeg sørme godt, at de får et kæmpe smil på læben, siger Erik Bugge. 

Pengene vil blive brugt til aflønninger af hospitalsklovne landet over, men de vil også blive brugt på at understøtte en ny udvikling af digitale klovnebesøg. De digitale klovnebesøg er vokset frem under corona-krisen og åbner blandt andet op for nye perspektiver, hvor den geografiske afstand mellem barn og klovn opløses samtidig med at smitterisikoen fjernes. 

Vil du og din virksomhed også støtte op om Danske Hospitalsklovnenes arbejde?

Pengene vil blandt andet blive brugt på at understøtte en ny udvikling af digitale klovnebesøg.

 

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.