Vi har optaget otte nye lærlinge på hospitalsklovneuddannelsen

27/04/2017 - 09:47

Er det ikke bare fantastisk? Disse otte talentfulde mennesker er netop startet som lærlinge på vores 1,5 års uddannelse som hospitalsklovn. De har alle klaret den svære optagelsesproces, hvor mere end 100 ansøgereer skåret ned til otte lærlinge.

Eva, Madeleine, Maria, Mathias, Morten, Noah, Tomas og Ranatha. De har vidt forskellige uddannelsesbaggrunde, livserfaring og nationaliteter. Men de har også noget til fælles: De vil nemlig være hospitalsklovne og sprede glæde for børn på alle landets børneafdelinger - og dét er vi meget glade og taknemmelige for.

Det er det niende hold af lærlinge, der starter op på hospitalsklovneuddannelsen, og du kan møde de fantastiske lærlinge ude på hospitalerne i deres første praktik i slutningen af august.

Mød vores nye lærlinge

Eva Perez

Eva Perez er 40 år, skuespiller og dramalærer fra Barcelona, men har boet i Danmark i snart to år. I Spanien har Eva undervist børn, udsatte unge, mennesker med personlighedsforstyrrelse, terapeuter og pædagoger i drama. Eva er til dagligt en del af en international teatertrup, hvor hun skaber oplevelser for publikum, der opfordres til at tage del i forestillingerne.

Madeleine Dolby

Madeleine er 28 år og er uddannet teaterpædagog fra Norge. Hun underviser i drama, kunst, ny-cirkus og i gymnastik. I august flyttede Madeleine til Danmark for at specialisere sin teatergrad inden for masketeater, fysisk teater, og akrobatik på en privatskole i København. Madeleines opvækst er international. Hun har en italiensk/argentinsk far og en norsk/canadisk mor, som hun har rejst og boet sammen med i blandt andet i Wales, Skotland og Canada.

Maria Bergmann Drougge

Maria er 51 år, født i Sverige, men bor nu i København. Maria har arbejdet som underviser på kunstlinjer på produktionsskoler og på daghøjskoler. Her har hun arbejdet meget med at improvisere, sanse og mærke stemningen i rum. I sit daglig arbejde bruger Maria sin humor og begejstring, indlevelse og medfølelse meget. Og så elsker hun at lege.

Mathias Eriksen

Mathias er 30 år og bor til dagligt i Aarhus. Han er uddannet musikpædagog og har specialiseret sig i at spille trommer, som Mathias også underviser i. Derudover har Mathias arbejdet som pædagogmedhjælper og støttepædagog. Mathias håber at kunne inddrage musikken i sit arbejde som hospitalsklovn, fordi han tror på, at musik kan noget, som medicin ikke kan.

Morten Søekilde

Morten er 42 år, har en datter på 3 år, og har 25 års erfaring med kunstnerisk arbejde på scenen både som tegner, billedhugger og performer. Og så er han DM-mester og Sjællandsmester i breakdance. Morten har arbejdet med, og foran, børn i forbindelse med teaterforestillinger.

Noah Tendero

Noah er 37 år. Han er født i Spanien, men bor til dagligt i Århus med sin kone og tre børn. Noah elsker at bruge sin krop til at udtrykke sig med, og har derfor dyrket meget dans, træning og taget workshop med hospitalsklovne i Spanien. Derudover går Noah til danskundervisning et par gange om ugen. Han elsker at lære og udforske.

Tomas Tex Cenius

Tomas Tex Cenius er 49 år, gift og far til Lili på 10 år. Tomas har arbejdet som kunstner i hele sit liv. Han har blandt andet deltaget i kursus på en klovneskole i Italien. Han har fulgt hospitalsklovnenes arbejde på Rigshospitalet og arbejdet som gadeklovn. Tomas siger selv, at: ”klovnen er den skønneste og kærligste version af hans personlighed. ”

Ranatha Mostraum

Ranatha bor i Århus, er 43 år gammel og uddannet kropsterapeut, yogalærer, danser og skuespiller. Fritiden bruger Ranatha på dans, yoga, vinterbadning og ophold i naturen. Hun elsker mennesker i alle størrelser , former og aldre, og hun trives med at lege og være fysisk gakket med sin krop. 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.