Vi er tilbage på flere hospitaler og behandlingssteder

22/04/2021 - 14:03

Danmark er gradvist begyndt at åbne, og det er gode nyheder for Danske Hospitalsklovne, for vi er nu vendt tilbage fysisk på flere hospitaler og behandlingssteder.

Nyheden om at endnu flere hospitaler og behandlingssteder har åbnet dørene for indendørs besøg, har spredt glæde hos hospitalsklovnene.

For de har savnet de indlagte børn, deres forældre og personalet på hospitaler og behandlingssteder.

Lige nu er vi til stede fysisk på 26 indendørs besøgssteder. For nyligt åbnede blandt andet Sygehus Lillebælt (Kolding), Sjællands Universitetshospital, Roskilde og Regionshospitalet Viborg.

For afdelingssygeplejerske Tina M. Bay fra Regionshospitalet Viborg, var det også en god nyhed, at hospitalsklovnene igen kan komme på hospitalet indendørs.   

- Det er bare fantastisk, at hospitalsklovnene er tilbage fysisk hos os. Det er en fornøjelse for børn, forældre og personale, og de løfter hele stemningen i afdelingen, siger Tina M. Bay, som blandt andet får hjælp af klovnene, når hun skal tage blodprøver.

Et andet sted, der også har åbnet dørene for indendørs besøg fra hospitalsklovnene, er Lukashuset, som tilbyder en palliativ indsats til børn og unge med livstruende sygdom og deres familier. Her glæder afdelingssygeplejerske Inger Dittmann sig til at få besøg

- Hospitalsklovnene har været savnet, de skaber liv og glæde hos børnene, siger hun.

Vi er der stadig digitalt og udendørs

Der er stadig hospitaler og behandlingssteder, vi ikke kan være fysisk på endnu, men hvor det er muligt, er vi til stede på anden vis. Vi er blandt andet med på en skærm ved procedure som blodprøvetagning på Rigshospitalet, laver onlinemøder med børn på hospitaler, tager rundt i landet med vores camper ”Doktor Hymer” og camperer foran sygehusene og sender børn og familier godt ind og ud.

Når vi besøger de indlagte børn, følger vi altid de gældende retningslinjer for brug af værnemidler og test på de respektive besøgssteder. Derudover bliver vi hjemme ved symptomer på COVID-19, undgår fysisk kontakt, holder afstand og følger Sundhedsmyndighedernes anbefalinger vedrørende mundbind i det offentlige rum.

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.