Ny børne-app med hospitalsklovne

23/03/2017 - 11:00

Danske Hospitalsklovne lancerer en ny gratis app til alle børn i alderen 1-6 år. Appen består af 20 små musikfilm med finurlige klovnehistorier uden ord, der stimulerer børns fantasi og lægger op til samtale mellem barn og forælder.

Slow app

Appen er en slow app, tiltænkt til at give plads til ro og fordybelse efter en lang dag i vuggestue eller børnehave. Appen består af 20 små poetiske og humoristiske film understøttet af afstressende musik, der fører mindre børn ind i et lille magisk univers. I filmene optræder hospitalsklovne fra Danske Hospitalsklovne. Den er skabt som et alternativ til kommercielle spil, tegnefilm og informations-overload på YouTube.

Donation fra komponist og musiker

Danske Hospitalsklovne har fået doneret appen af musiker og komponist, Martin Lutz, der også har komponeret alt musik, der er tilgængelig i appen:

-Musik kan noget helt særligt for børn, fordi musik tillader, at børn fordyber sig og glemmer tid og sted. Derudover kan appen skabe fællesskab, når forældre sammen med deres børn ser filmene uden dialog, der lægger op til fortolkning og snak om fortællingerne,

siger Martin Lutz. Det var et sygdomsforløb, der gav Martin Lutz ideen til at komponere musikken og udarbejde appen i samspil med Danske Hospitalsklovne. En donation, som direktør i Danske Hospitalsklovne, Kenneth Øhrberg, er meget taknemmelig for:

- Hospitalsklovnene har en stor ekspertise, på grund af deres uddannelse, og erfaring med humor og nærvær med indlagte børn. En ekspertise som alle mindre børn nu kan få glæde af med appen – også børn uden for børneafdelinger. Vi er meget stolte af og glade for, at Martin Lutz har doneret denne app til børn og forældre,

siger direktøren og tilføjer, at det særlige ved hospitalsklovnen er, at klovnen med sin blide, magiske og lidt naive figur formår at spejle og forstørre børns følelser og ramme ind i børnenes univers, når de besøger børn på landets børneafdelinger. Det gælder også de hospitalsklovne, der optræder i appen.

 

Download appen gratis i App Store eller via Google Play: https://apps.appmachine.com/danskehospitalsklovne

Tager du et fint billede af dig og dit barn når i bruger appen, vil vi blive helt vildt glade for at få lov at se det. Du kan enten sende det til os på vores facebook eller tagge os på instagram under navnet @danskehospitalsklovne. Brug gerne #appmedmagi, #hospitalsklovneapp, #danskehospitalsklovne. 

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.