Fra Bamse til hospitalsklovn

16/09/2015 - 15:28

Hvem kender ikke Bamse, Kylling og Ælling fra DR’s børneprogrammer? For mange har de været en del af barndommens og fantasien verden.

I dag er stemmerne og personerne bag de populære børnefigurer, Bamse og Ælling, begge hospitalsklovne. Hospitalsklovnen Smille er inden i Ælling, og nu er stemmen og personen inden i Bamse – Søren Hauch-Fausbøl –i fuld gang med at færdiggøre hospitalsklovneuddannelsen. Til juni næste år er han flyvefærdig som hospitalsklovn.

Lige siden Søren Hauch-Fausbøll var lille dreng, har han været fascineret af klovne. Som barn klædte han sig ud som Charlie Rivel og optrådte for de andre børn med sandkassen som manege.

”Mine eneste fremtidsdrømme var at blive skuespiller eller cirkusklovn. Jeg blev uddannet skuespiller, men på mange måder er Bamse  jo også en klovnefigur”, siger Søren Hauch-Fausbøll.

For syv år siden debuterede Søren Hauch-Fausbøll som klovnen Chico i DR's Cirkus Summarum. Derfor virker det også helt naturligt at næste skridt i Søren Hauch-Fausbølls klovnekarriere er at blive hospitalsklovn.

”Jeg synes, det lød spændende og samtidig har jeg fået mere og mere lyst til at bruge mit erhverv til noget meningsfuldt end bare underholdning, og jo mere, jeg hører om arbejdet som hospitalsklovn, jo mere glæder jeg mig til selv at komme i gang ”, siger han.

”Det er jo noget helt andet at være hospitalsklovn. Når jeg er cirkusklovnen Chico er det mig, der er i centrum, men når jeg er hospitalsklovn, er det barnet, der er i centrum ”, fortsætter Søren Hauch-Fausbøll.

Søren Hauch-Fausbøll har som led i hospitalsklovneuddannelsen været med rundt som føl på Rigshospitalet sammen med hospitalsklovnene Smille, Ludo, Victor og Liva.

”Jeg er meget imponeret over, hvor dygtige de er til lynhurtigt at gribe hver situation, skabe kontakt, og hvor gode de er til at fornemme, hvor meget fis og ballade hvert enkelt barn er klar til”, siger han.

”Hospitalsklovnen er uskyldig og ren som et barn. Den har ikke nogen dårlige sider. For mig er hospitalsklovnen en slags levende krammedyr, som man kan fortælle alle sine hemmeligheder. Men hospitalsklovnen er også en uheldig helt, og jeg tror, der ligger en stor befrielse i at se, at det er okay, at man gør dumme ting og begår fejl, både for børn og voksen, slutter han.

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.