Frivilligt projekt: 100.000 kroner indsamlet ved salg af klovnekort

21/09/2018 - 13:22

For godt 7 år siden, fik Hanne Vinding fra Billund en god idé. Efter at have lukket sin hobbybutik, havde Hanne et større overskud af lykønskningskort. I stedet for at smide dem ud, besluttede Hanne sig for, at et salg af kortene kunne gøre lykke for andre – nemlig indlagte børn på landets børneafdelinger.

”For 10 år siden var jeg indlagt på Kolding Sygehus med et lille plejebarn på kun 3 måneder. På stuen lå også en dreng på 10-12 år. Vi fik besøg af hospitalsklovne flere gange, og det var lige fantastisk for begge børn, hver gang,” fortæller Hanne om sit egen møde med hospitalsklovnene.

Og sådan blev det til, at Hanne opfandt konceptet ”klovnekort”, som sidenhen har udviklet sig til meget mere end blot traditionelle lykønskningskort. Udvalget består fx af særlige julekort, med snemandssuppe, rensdyrpøller og mange andre finurlige hilsner man kan sende til venner og bekendte i juletiden. Efterhånden er der flere dygtige kortmagere, som af og til donerer kort til Hannes indsamling, så sortimentet udvidens løbende.

Klovnekort sælges i lokale butikker, på venner og bekendtes arbejdspladser eller på Hannes Facebookside ’Klovnekort’. Kortene koster fra 10 kr. og op.

Fornyeligt rundede Hanne 100.000 indsamlede kr. til Danske Hospitalsklovne. Men det stopper ikke der. Hanne fortsætter sit salg af klovnekort og så er hun i øvrigt også engageret i vores arbejde på anden vis. ”Min mand og jeg har Billund Privat Pasningsordning, vi passer 10 børn i alderen 0-3 år, et fantastisk job. Vi er med til at sprede glæde hvert år på Spred Glæde Dag. Det er så dejligt for både os og børnene at mærke glæden og venligheden omkring hospitalsklovnenes sag,” fortæller Hanne.

Fra Danske Hospitalsklovne, kan vi kun sige: TAK!

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.