Tillykke til de nyuddannede hospitalsklovne

31/10/2018 - 14:50

Klovnefamilien har fået vokseværk, og vi siger stort tillykke til de otte udlærte hospitalsklovne (fra venstre, øverst): Nipo Hipopopolus, Solo, Finessa, Olivia og Thermo Meter. Siddende fra venstre: Pip, Kringle og Bella-.

Den halvandet år lange uddannelse har budt på undervisning, coaching og praktikforløb på hospitalerne. Klovnelærlingene har haft to mestre at støtte sig til, og lære fra, men deres endelige klovnefigur har de selv skulle skabe.

Undervejs i uddannelsen har de været igennem så forskelige fag som artistisk udfoldelse, hygiejne og udviklingspsykologi.

Personlig udvikling

Kunstnere, skuespillere, gadegøjlere og musikpædagoger. Så forskellige baggrunde kommer de otte nyudlærte hospitalsklovne fra. Men fælles for dem alle er, at deres hjerte banker for børnene, og at de har en ægte interesse i at gøre en forskel for andre mennesker.

Flere af de nyudlærte hospitalsklovne nævner den store personlige udvikling, de har været igennem på uddannelsen:

- Det sværeste har været at skulle arbejde med sig selv. Det har været en fantastisk rejse – men også en udfordrende uddannelse, fortæller Bella- (med efternavnet Bindestreg) og med navnet Maria Bergmann Drougge på sin dåbsattest.

Tomas Tex Cenius, der går under navnet Nipo Hipopopolus, fortæller, at hans klovnefigur også har lært ham meget om sig selv:

- Min klovn kommer med et rent hjerte, og repræsenterer barnet i sin reneste form. Det er inspirerende at arbejde med – og en læreproces, der aldrig stopper. Jeg lærer hele tiden noget af min klovnefigur, som jeg også bruger, når jeg bare er Tomas.

Her kan du læse hele portrættet af Tomas / Nipo Hipopopolus

Vi søger nye klovne

At arbejde som hospitalsklovn blandt indlagte børn kræver ikke kun fantasi og humor. En stor portion empati og opmærksomhed er mindst lige så vigtig. Det og meget mere lærer man undervejs på uddannelsen.

Lige nu er vi på udkig efter nye hospitalsklovnelærlinge. Der er ansøgningsfrist til Hold 10 den 7. december med uddannelsestart til januar.

Herunder kan du læse meget mere om uddannelsen, adgangskrav m.m. 


 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.