Hospitalsklovnene giver liv til hospitalet

Det er bestemt ikke sjovt at være indlagt på hospitalet, men det bliver sjovt, når hospitalsklovnene kommer. De giver liv til hospitalet, og de har den tid, som ingen andre har, fortæller mor Zabrina Kurland 

Zabrina er mor til Marco på 10 år, som bl.a. har været indlagt med astmatisk bronkitisLiva på 7 år med epilepsi og væksthormonmangel og Mingus på 10 måneder, som stadig er under udredningFamilien bor i Haslev på Sydsjælland, og kommer meget på Sjællands Universitetshospital i Roskilde. Her har de særligt mange gode minder med hospitalsklovnene Ludo og Zippo:  

På et tidspunkt er vi indlagt med Liva i en længere periode, hvor hun har 41 i feber. Hun har ondt i sine ben, som er en af bivirkningerne ved væksthormon. Hun har svært ved at gå på grund af smerterne, men da Ludo kommer ind på stuen, hopper Liva op i sengen og danser rundt, selvom hun faktisk har rigtig ondt i sine ben, fortæller mor Zabrina og fortsætter:  

Ludo og Zippo hjælper også til under procedurerne. De holder blandt andet Livas maske, når hun skal have lattergas i forbindelse med sine blodprøvetagningerfortæller Zabrina.  

Til glæde for alle aldre 

Udover hospitalsklovnene i Roskilde har familien også mødt hospitalsklovnene på Odense Universitetshospital og Slagelse Sygehus 

- Vi møder Citronella i Slagelse, hvor hun står og laver tittebøh i 10 minutter med vores mindste søn Mingus. Han lyser helt op og vinker og smiler til hende. Selvom han har rigtig ondt og er så lille, så kan han godt synes, at det er rigtig sjovt med hospitalsklovne, siger Zabrina.  

En særlig medfølelse  

Zabrina mindes også én episode, hvor hun ville ønske at hospitalsklovnene kunne komme ind og kaste lidt tryllestøv på stuenHun er indlagt med sin ældste søn, Marco, og hele familien er samlet inde på stuen hos ham, fordi de ikke ved, i hvilken retning det vil gåFamilien kan høre, at hospitalsklovnene går ude på gangen og spiller musik, men der sker for meget inde på stuen til, at de kan komme på besøg den dag 

Jeg møder den ene af hospitalsklovnene på gangen bagefter og hun får faktisk tårer i øjnene, fordi hun bliver så berørt af situationenSelvom de er hospitalsklovne, så er det tydeligt at mærke, at der er et meget følsomt menneske inde bag, som brænder for sit arbejdeafslutter Zabrina.  

Zabrina er glad for at alle hendes børn har glæde af hospitalsklovnene, da de stadig kommer til at tilbringe mange timer på hospitalet i fremtiden.  

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.