Mikkel - det lille julemirakel

”Nu kan vi kun håbe på et mirakel...”

Denne melding får Tina Blum Rasmussen af en overlæge på Odense Universitets Hospital. Det er lige op til jul, og hendes nyfødte søn, der blot er fire døgn gammel, har allerede gennemgået to store tarmoperationer.

En hård start på livet

Mikkel kommer til verden ved en voldsom fødsel, otte uger for tidligt. Han er to dage gammel, da han får konstateret NEC – en alvorlig betændelsestilstand (koldbrand) i tarmene. Mikkel bliver sendt til flere operationer, og efter anden operation er det en meget nedslået læge, der giver familien denne besked:

- Nu er der ikke mere, vi kan gøre. Mikkel får blod- og bredspektrede antibiotika, så fra nu af kan vi kun håbe på et mirakel, erindrer Tina.  

Familien kontakter bedsteforældre og søskende, der alle møder op på sygehuset for at støtte familien - og for at se lille Mikkel.

- Denne dag bliver der grædt rigtig mange tårer, fortæller Tina, der frygter det allerværste.

Men som lægen sagde det, så ændrer Mikkels tilstand sig til det bedre i løbet af dagen. Lægerne vælger at operere Mikkel igen. En vellykket operation, der så småt retter op på Mikkels tilstand.

Efter fire måneder bliver Mikkel udskrevet. Fire måneder på hospitalet, som mor Tina beskriver som ren overlevelse.

Hospitalsklovnene er et frirum 

Siden Mikkels fødsel har familien brugt utallige timer på OUH. Her har hospitalsklovnene haft en stor betydning for, at opholdene har været til at holde ud. Ikke blot for Mikkel, men også for Mikkels storesøster Liva, der er 4 år, da Mikkel kommer til verden:

- Som storesøster til en meget syg bror, er det nemt at føle sig overset. Både vi som forældre, men også læger og sygeplejersker har meget fokus på det indlagte barn. I tiden, hvor vi var indlagt, var det fantastisk at se Liva blive underholdt af hospitalsklovnene, og for en tid glemme, at vi opholdt os på sygehuset, siger Tina og fortsætter:

- Hospitalsklovnene giver altid et smil på læben hos børnene, og ofte en lille tåre i øjet hos moderen. De giver plads til at børnene kommer "væk" fra indlæggelser, sygdom og undersøgelser. Børnene får opmærksomhed og et frirum fra alt det hårde, de gennemgår.

Første gang, Mikkel møder hospitalsklovnene, er han 5 måneder gammel. Da Mikkel fylder 1 år, og stadig er hyppig gæst på hospitalet, begynder også han at få stor glæde af hospitalsklovnene:

- De laver sjov med ham, lytter til ham, og taler med ham om alt muligt. Det er meget tydeligt at mærke den forskel, der er på afdelingen, når hospitalsklovnene er der. Det hele er bare lidt lettere og rarere at være i, fortæller Tina.

Derhjemme taler Mikkel og søster Liva ofte om hospitalsklovnene. De håber altid på at møde dem, når familien tager samlet til kontrol på sygehuset.

En sej dreng

Idag er Mikkel knap 7 år og går i 1. klasse. Fysisk er Mikkel meget lille grundet hans sygdom. Men på trods af sygdom er Mikkel en glad og frisk dreng, der leger og hygger sig - præcis som sine jævnaldrende. 

- Han er en lille fis, men han er kvik og glad - og den sejeste dreng jeg kender, siger en stolt mor Tina.

Mikkel kommer stadig til undersøgelser på hospitalet, hvor han altid glæder sig særligt meget til at møde Pablo. Fremover skal Mikkel besøge hospitalet fire gange årligt. Familien håber, det bliver færre og færre besøg, som tiden går.

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.