Mor til William: Klovnene gør ventetiden kortere

William på 8 år og Gustav på 10 år lider begge af inkontinens. Så de sidste fire år har Diana Vindt og hendes to drenge haft jævnlige besøg på Rigshospitalets børnekirurgiske afsnit.

Drengenes mor fortæller, at det er en svær dagligdag for børn med inkontinens. Men at hun samtidig priser sig lykkelig for, at hendes drenge ikke fejler noget, der er langt mere alvorligt:

- Så længe de kan løbe og lege med deres kammerater, så er det jo til at klare. Men det er selvfølgelig ikke spor sjovt for dem, og vores hverdag i familien er også ofte præget af uforudsigelighed i forhold til de mange undersøgelser, vi går til, fortæller Diana.

Sjov med klovnene

William på 8, der er særligt hårdt ramt, har været indlagt flere gange. Et år blev han akut indlagt juleaften. Når han bliver indlagt, får han medicin, og skal også i fuld narkose før en undersøgelse. Her har hospitalsklovnene hjulpet ham igennem forløbet hver gang, fortæller hans mor.

Den første gang, den lidt generte William møder klovnene, skal han lige se klovnene an, før de bliver gode venner:

-De lavede sjov med ham og pustede ballondyr op. Så blev William modig, og udfordrede klovnene til at lave en pingvin til ham… Det var vist lidt for svært for dem, så klovnene lavede et sejt sværd til ham i stedet, fortæller Diana.

William selv fortalte efterfølgende, at det havde været en rigtig sjov oplevelse. Og da han blev indlagt anden gang, sagde han til sin storebror: ”Jeg håber, klovnene kommer igen!”

Skål i ”snaps”

Da William skulle i narkose første gang, var han rigtig bange for narkose-masken, fortæller hans mor. Så den lille dreng fik besøg af en af hospitalsklovnene inden da:

-Inden William fik narkosemasken på, kom en af klovnene ind og hjalp med at give noget beroligende. De skålede i ”snaps”, og det var så hyggeligt for ham – OG hjalp en hel del på processen!

En anden gang, da William skulle til MR-scanning, kom klovnene Victor og Bip forbi og lavede ballondyr til ham.

-Det var guld værd, fortæller hans mor, der også mindes en sjov oplevelse på afdelingen:

-Bip udfordrede William til at løbe om kap på gangen. Først var William for genert til at løbe med, så jeg måtte løbe i stedet for ham. Men da Bip og jeg begyndte at løbe, ombestemte William sig. Vi måtte stoppe op – hold op hvor vi grinede.

Forældre kan slappe af

Diana fortæller, at besøg af hospitalsklovnene gør det lidt lettere at være på hospitalet:

-Det er altid dejligt at møde klovnene. De gør en stor forskel for børnene, og som forældre får vi et afbræk. Det bliver muligt for os at ”slappe af” for en stund, siger hun og fortsætter: 

-Hvis der ingen klovne var, ville alting være sværere. Klovnene får dagene på hospitalet til at virke kortere. Der bliver mindre ventetid.

Indtil videre har der ikke været nogen mirakelkur mod William og Gustavs problemer med inkontinens. Og derfor skal de fortsat gå til kontrol på Rigshospitalets børneafdeling hver tredje måned.

 

 

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.