Cecilia vil hjælpe andre børn

11-årige Cecilia ved, hvordan det er at leve med en sygdom. For mere end et år siden fortalte lægerne hende, at hun havde knoglekræft, og hun har brugt rigtig mange dage og timer på hospitalet i en hård tid med coronarestriktioner. Nu har hun besluttet sig for, at hun vil hjælpe andre børn, der er syge.  

Den 5. november 2019 er en dag, Cecilia og hendes familie ikke glemmer, for der fik de at vide, at Cecilia havde knoglekræft i venstre ben. Siden da, har den 11-årige fra Sønderjylland brugt utallige timer og dage på hospitalet. Hun har været indlagt på Aarhus Universitetshospital i ti måneder i træk, hvor hun har fået kemoterapi tre ud af fire uger hver måned, og hun kender til bivirkninger som hårtab, ondt i maven og hovedpine. Men hun har også lært, at der sker sjove ting og uventede ting på hospitalet.

Hospitalsklovnene gemte sig i hækken  

Cecilia har været indlagt under coronapandemien og har oplevet, at hendes søskende ikke måtte komme forbi og besøge hende på hospitalet, og at hun kun måtte få besøg af én forælder. 

- Så vi har været rigtig isoleret, men midt i alt det kom klovnene og smurte mayonnaise på vinduerne, for de måtte jo heller ikke komme ind, griner Cecilias mor, Louise.  

Og det synes Cecilia var sjovt, og hun husker også tydeligt, da klovnene gemte sig i hækken foran hospitalet, og da hun smækkede Baroli i numsen med en fluesmækker. 

 - De kan gøre mig glad på et sekund, hvis jeg har haft en dårlig dag. Jeg får mere energi, når jeg er sammen med dem og tænker ikke på at være syg, siger Cecilia.  

Cecilias mor kan også se, hvordan klovnene påvirker hendes datters humør. 

- Jeg er ret sikker på, at hvis det ikke havde været for hospitalsklovnene på Skejby (Aarhus Universitetshospital, red.), så havde Cecilia været en meget indelukket pige. Det er jo et langt forløb, når man er indlagt tre ud af fire uger på en måned og man er væk fra alt, hvad der hedder familie.   

Cecilia har brugt mange timer og dage på hospitalet  

En hyggestund med et godt måltid

Cecilia vil hjælpe andre børn, der er syge 

I juli 2020 sluttede Cecilias kemoterapiforløb, og hun er i dag færdigbehandlet, men går jævnligt til kontrol på hospitalet. Efter sit lange hospitalsophold besluttede Cecilia, at hun vil hjælpe andre børn, der er indlagte.  

- Jeg har selv prøvet at være indlagt, og det er ikke en rar situation at stå i, at man bare skal ligge og føle, man har ondt af sig selv. Jeg vil gerne gøre en forskel og give nogle penge, de kan bruge på hospitalet, så de for eksempel kan pynte værelserne op, siger hun.  

Hun samler pant ind og har startet en indsamling, @cecilias_indsamling, til fordel for Danske Hospitalsklovne og en række andre organisationer, og gennem sine handlinger vil Cecilia gerne give et budskab videre til andre børn, der er syge og indlagte. 

 - Jeg vil sige til dem, at det nok skal gå, siger hun.  

 

 

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.