Mor til 3-årige Malthe: De får ham til at stråle i en svær tid

”Hospitalsklovnene kan give det, som jeg normalt giver i hverdagen. De kan lege og nyde livet sammen med Malthe. Det overskud har vi forældre ikke altid på sygehuset. Når Malthe har det godt, så smiler vores hjerter”, fortæller Camilla, som er mor til 3-årige Malthe, der lider af maveproblemer.

Smerterne har været der i 1,5 år nu.

I januar 2022 bliver Malthe indlagt for første gang med maveproblemer og forstoppelse. Hverdagen på Slagelse Sygehus er kedelig og trist for den lille dreng.

- Han er frustreret over, at han ikke må komme hjem og i børnehave. Heldigvis møder vi hospitalsklovnene, der er blevet Malthes idoler. De er som ekstra familiemedlemmer, der kommer og leger med os, fortæller Camilla.

”Vores hjerter smiler”
Undersøgelser og blodprøver. Medicin og toilettræning. Familien prøver at afhjælpe Malthes maveproblemer fra alle leder og kanter sammen med fagpersonalet. Hospitalsklovnene er en tryg støtte undervejs, forklarer Camilla:

- Hospitalsklovnene giver så meget til både Malthe og os forældre. De gør, at vi kan se vores barn stråle i en svær tid. Han griner og glemmer det svære. Når vi kan se, at vores barn har det godt, så smiler vores hjerter.

De farverige legekammerater har så stor en plads i hjertet, at Malthe, mor Camilla, far Peter og moster tager til Klovneløbet i Næstved i juni. Det er deres måde at give tilbage på. Klovneløbet samler nemlig penge ind til arbejdet ude på børneafdelingerne.

Tålmodighed og træning
Inden for den sidste måned har børnehaven ringet tre ud af fem dage til Camilla og Peter. Malthe græder og har ondt. Og det er naturligvis hårdt for forældrene ikke at kunne hjælpe med andet end omsorg, kys og kram.

Familien er i dag tilknyttet Odense Universitetshospital, hvor han i juni bliver indlagt i en uges tid. Her får Malthe tømt tarmene, og håbet er nu, at Malthe med forældrenes hjælp lærer at gå på toilettet og på den måde forebygger forstoppelse.

- Vi håber, at tålmodighed, ro og træning er vejen frem. Malthe er en tapper dreng, og forhåbentlig er maveproblemerne snart et lukket kapitel, afslutter Camilla.

Støt vores arbejde for indlagte børn

Giv indlagte børn en tryg hånd at holde i, når livet på hospitalet gør ondt3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.