Josefine tager Luna med på eventyr på en tablet

I begyndelsen var Josefine lidt skeptisk over for, at hospitalsklovnen Luna kom frem på en skærm. Men nu har hun vænnet sig til det og har mange gode stunder med Luna digitalt, hvor hun deler sine tanker med hende og forsøger at lære hende at danse. 

Josefine på ni år har kendt hospitalsklovnen Luna, siden hun var helt lille. Hun har mange hospitalsbesøg på Aarhus Universitetshospital bag sig, for hun har en tarmlidelse, som gør, at hun er kronisk forstoppet. 

På hospitalet har Josefine hygget sig med Luna, og de har blandt andet pyntet et værelse op og grint sammen, men corona har desværre gjort det svært for dem at mødes fysisk. Derfor begyndte Luna at lave videoopkald til hende, men det var ikke så nemt i begyndelsen. 

- Josefine ville ikke snakke med Luna over video: ”Min klovn kan ikke være klovn over iPad”, det var som om, at det var det, hun tænkte, lyder det fra Josefines mor, Mette. 

Og det var også sådan, Josefine havde det. 

- Det var mærkeligt, jeg plejer at være sammen med hende i virkeligheden, og pludselig kunne vi ikke ses, lyder det fra Josefine. 

Josefine skulle lige vænne sig til, at Luna kom frem på en skærm. 

Josefine lærer Luna at danse på skærmen  

Men efter et stykke tid begyndte Josefine at acceptere den nye måde at være sammen med Luna på, og hun har fundet ud af, at de kan foretage sig mange ting sammen over en skærm. 

- Det var sjovt at lære hende at danse på Tik Tok, hun har ikke så meget rytmisk i sig, siger Josefine, som selv har danset i flere år, med et smil. 

 

Josefine viser Luna, hvordan man danser. 

Hun har også brugt iPaden til at vise Luna rundt på sygehuset, hvor hun har hilst på personalet på sygehuset, og været med inde på det værelse, som de pyntede op sammen. 

Josefine bruger 8 timer (4x2 gange) i døgnet på at ligge ned, når hun har fået lagt kateter, og her har det været en hjælp at kommunikere med hospitalsklovnen på video. 

- Det betyder, at der stadig er noget underholdning, når hun skal ligge ned, og det er fantastisk, at de stadig kan holde kontakten, selvom der er corona. Det giver mig en pause, og jeg kan med god samvittighed sige, at Josefine har haft nogle rigtig hyggelige stunder med Luna, og så er det ok, jeg ikke er så meget på, siger Mette.

Josefine bruger mange timer i sengen hver dag, og derfor er der rart at kunne snakke med Luna online. 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.