Det gør vi

Danske Hospitalsklovne støtter indlagte børn igennem deres sygdomsforløb. Vi spreder smil og glæde hos indlagte børn og familier, når der er allermest brug for det. 

Et hjerterum hvor alt er muligt 

Når hospitalsklovnen træder ind på hospitalsstuen, træder sygdommen i baggrunden. Hospitalsklovnen forvandler hospitalsstuen til et hjerterum fuld af leg og magi og skaber sammen med barnet et univers, hvor alt er muligt. Hospitalsklovnen ser det raske barn i det syge barn, og barnet får et pusterum fra sygdommen - barnet får lov til at være barn - ligesom alle andre børn. 

Hospitalsklovnen fornemmer, hvad barnet oplever i og omkring sig, og reagerer ud fra det enkelte barns signaler fx når et barn er bange eller har brug for at få tankerne væk fra det hele. Ved at få plads til sine følelser, bliver barnets selvtillid styrket og det giver bedre overskud til at stå sygdomsforløbet igennem.

Det indlagte barn får en farverig og fortrolig ven i hospitalsklovnen. En ven som kan åbne op for barnets lyst til leg, men også for en snak om tanker og bekymringer. En tryg hånd at holde i, når livet gør ondt.

En kuffert fuld af faglighed

Hospitalsklovnen møder barnet, når det er allermest sårbart. Det kræver en helt særlig faglighed –og et tæt samarbejde med personalet på hospitalerne. I Danske Hospitalsklovne gennemgår alle hospitalsklovne en internationalt anerkendt uddannelse på halvandet år og efteruddannes løbende. 

Du kan læse mere om vores hospitalsklovneuddannelse her

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.