Et lyspunkt i Auras hospitalsverden

Aura på 2,5 år er allerede blevet opereret 5 gange i sit liv. Hun er født med hydronefrose, som er en udvidelse af nyrebækkenet, der forhindrer urinen i at løbe frit af fra nyren. Det har givet hende et utal af alvorlige nyrebækkenbetændelser, som har kostet familien meget tid på hospitalet.

Aura og familien er tilknyttet Holbæk Sygehus og har siden fødslen mødt hospitalsklovnene flere gange:

- Hospitalsklovnene er virkelig gode til at spore sig ind på, hvad det enkelte barn kan og har lyst til. Da Aura var helt lille, lå hun og kiggede på klovnene mens de fx blæste sæbebobler. Nu har hun fået en alder, hvor hun virkelig kan være med i legen, fortæller Auras mor Sarah-Simone. 

Aura og hospitalsklovnen Zippo 

Et særligt bånd til hospitalsklovnen Ziggi

Aura har haft besøg af flere af hospitalsklovnene, men særligt hospitalsklovnen Ziggi har fået en stor plads i hendes hjerte. Ziggi er god til at mærke, hvad Aura har lyst til, og de to har altid haft en masse gode lege sammen:

- Han tager sig virkelig god tid til hende. Og det er bare fantastisk efter nogle hårde og forfærdelige dage, fortæller Sarah-Simone og fortsætter:

- De leger bare godt sammen. Om de så kigger på edderkopper på gulvet eller styrter rundt ude på legepladsen med et dropstativ. De laver lige det, som Aura har brug for.

Aura og Ziggi på Holbæk Sygehus

Et frisk pust

Når man spørger Auras mor, hvordan livet på hospitalet ville være uden hospitalsklovnene, er svaret klart og tydeligt:

- Det ville være sørgeligt og kedeligt. Dagene er meget lange og ens. Det eneste man venter på, er prøvesvar, nye undersøgelser eller stuegang. Hospitalsklovnene kommer som et frisk pust. De har en helt anden atmosfære med sig end den dødssyge sygehusatmosfære, der er på hospitalet.

- Selv os voksne har sommetider siddet og grædt af grin, selvom det har været megahårde og forfærdelige dage. Hospitalsklovnene er virkelig guld værd.

Aura og hospitalsklovnene Luna 

For Auras familie er det dejligt, de har fået et lyspunkt i deres hospitalsbesøg - nemlig i hospitalsklovnene. De skal nemlig fortsat komme en del på hospitalet.

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.