Højdepunktet i Oscars kræftforløb

I juni 2020 bliver 3-årige Oscar diagnosticeret med kræftsygdommen neuroblastom. Det er en stor omvæltning for hele familien, som nu skal til at komme fast på Aarhus Universitetshospital. På hospitalet møder Oscar hospitalsklovnene, som bliver et helt særligt højdepunkt i hans kræftforløb

- Det er jo helt fantastisk, det de gør. Og især for Oscar. Han elsker når de kommer, det er virkelig højdepunktet for ham. Han liver helt op, når de er der, fortæller Christina Christensen, der er mor til Oscar.

Under møderne med hospitalsklovnene har det været en øjenåbner for familien fra Langå ved Randers, hvor stor en forskel hospitalsklovnene gør for de indlagte børn:

- Vi har altid vidst, hvem hospitalsklovnene er, men vi har ikke haft en fornemmelse af, hvad det er de har gjort for børnene. Det har virkelig været en øjenåbner, hvor fantastiske de er. Det kan man ikke forholde sig til, før man selv står i det med ens eget barn, fortæller Christina.

Oscar kan særligt godt lide at danse og høre musik med klovnene 

Glæde og grin trods isolation

Én af behandlingerne, som Oscar får under sin indlæggelse, er højdosis kemoterapi med stamcellestøtte, hvor familien er indlagt i 30 dage. I den periode hvor Oscar får stamcellerne, er han isoleret i tre dage i sin seng. Dog er det ikke en forhindring at lege med hospitalsklovnene alligevel:

- Baroli kommer ind og spiller guitar og leger med hans sutter. Oscar bliver bare underholdt, selvom han er isoleret i sin seng, fortæller Oscars mor.

Oscar får besøg af Baroli under sin isolation i sengen 

Oscar nyder så meget at få besøg af hospitalsklovnene, og det kan sommetider være svært at forstå, at de også skal besøge andre børn:

- Oscar tror, at de klovne kun er til for ham. Hvis de er på vej hen til et andet barn, kan han godt finde på at råbe ”hey hey mig er her”, griner Christina og afslutter:

- Højdepunktet er virkelig når klovnene kommer. De er bare guld værd.

Oscar er en tapper lille dreng, som har klaret alle behandlinger supergodt. I dag er færdigbehandlet og har det godt. Han kigger stadig på billeder og videoer af sine klovnevenner, som ikke er glemt.

Støt vores arbejde for indlagte børn

Giv indlagte børn en tryg hånd at holde i, når livet på hospitalet gør ondt3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.