Til stor glæde for hele familien

Joanna på 13 år har, siden hun var helt lille, været fast tilknyttet Odense Universitetshospital på grund af forskellige diagnoser. De mange hospitalsbesøg gennem årene er heldigvis blevet lyst op af hospitalsklovnene Liva og Pablo til stor glæde for hele familien.

Joanna kommer fra Oure på Sydfyn og har været tilknyttet hospitalet det meste af sit liv. Joanna blev diagnosticeret med cerebral parese, som er en spastisk lammelse i den ene side, allerede da hun var ni måneder gammel. Derudover er hun diagnosticeret med en svær grad af epilepsi og har fået indopereret elektronisk hørelse. Selvom det har været hårdt for familien at bruge meget tid på hospitalet, har de også gode minder derfra blandt andre med hospitalsklovnene Liva og Pablo. 

- Hospitalsklovnene er bare superfantastiske. De møder børnene, hvor de er. De kan mærke, om det er en god eller dårlig dag for børnene med det samme. Det er guld værd, siger Joannas mor, Jannie.

Joanna og Liva på Odense Universitetshospital 

Hospitalsklovnene får tiden til at gå hurtigere

Familien kommer på Odense Universitetshospital cirka ti gange om året til kontrol, hvor der blandt andet bliver taget blodprøver:

- Klovnene kommer ind og sidder, når hun skal have taget en blodprøve. Det lyder som en lille ting, men i et barns liv er det en virkelig stor ting med alt det, hun gennemgår, fortæller Jannie. 

Jannie husker særligt ét øjeblik med Pablo på hospitalet, som får tiden til at gå hurtigere for Joanna: 

- En dag kommer Pablo ind mens Joanna får kalkbehandling i drop. Pablo kommer hen og sidder hos hende i rigtig lang tid og spiller musik. Han får tiden til at gå hurtigere for hende, mindes Jannie.

Der opstår et rigtig godt forhold mellem Joanna og Pablo på hospitalet. Så godt, at Joanna bliver klædt ud som Pablo til fastelavn.

Joanna klædt ud som Pablo til fastelavn 

Hyggeligt møde på Rigshospitalet

På grund af Joannas epilepsi, er familien kommet meget på Rigshospitalet det sidste års tid. Her går Joanna blandt andet til kirurgiske undersøgelser, da hun inden længe skal have foretaget en operation i hjernen. Den ene dag er Joannas forældre taget til Rigshospitalet uden Joanna, for at tale alene med lægerne. Her møder de hospitalsklovnen Liva:

- Min mand og jeg er på Rigshospitalet en dag uden Joanna. Der kan Liva faktisk genkende os, og det er bare fantastisk. Jeg tænker, hun må møde så mange forældre og børn, men alligevel kan hun genkende os, siger Jannie.

Joanna vil fortsat blive fulgt og komme på hospitalet på grund af sine diagnoser. Det betyder derfor meget for mor Jannie, at hospitalsklovnene fortsat kommer på besøg og spreder glæde og liv på stuerne:

- Mange af vores indlæggelser havde virkelig været tamme uden hospitalsklovnene. Tit er man bundet til sengen eller dropstativet, som gør, at man ikke bare lige kan gå ned til legestuen. Det er kedeligt, hvis de ikke kommer med det liv, som de spreder inde på stuerne. Det er et fantastisk arbejde, klovnene gør, afslutter hun.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.