Jonas har en drøm om selv at blive hospitalsklovn

I 2018 bliver Jonas syg med en hjernetumor og ligger flere måneder på Odense Universitetshospital. Her møder han hospitalsklovnene Viola og Dr. Dulle, som gør så stort et indtryk på ham, at han selv vil være hospitalsklovn, når han bliver voksen  

Som 11-årig får Jonas konstateret en hjernetumor. Han bliver så syg, at han i en meget lang periode ikke kan gå i skole eller deltage i aktiviteter på hospitalet. Sygdommen betyder, at han bliver meget isoleret fra andre, men en dag sker der noget helt uventet.  

- Viola og Dr. Dulle kommer ind ad døren og begynder at lave sjov med JonasDe drejer ham blandt andet rundt i sengen og pakker hans ben ind i papir til kæmpe morskab for os alle sammen, fortæller Jonas mor, Tina.   

Det møde er begyndelsen på familiens fascination af hospitalsklovnene.    

- Det er fem minutters pusterum, hvor man får fred, så der ikke er så mange tanker om sygdom og alt mulig andet træls. Det er de dage, hvor der er den bedste stemning på hospitalet, siger Tina.  

Dr. Dulle og Viola gav Jonas et pusterum 

Hellere hospitalsklovn end den nyeste iPhone 

Tina fortæller, at mødet med klovnene har gjort så stort et indtryk på Jonas, at han selv har en drøm om at blive hospitalsklovn en dag. Fordi han ved, hvor meget det betyder på egen krop at få pauserne med klovnene. 

- Når man har levet i sygdom og sørgelighed i så lang tid, så får man styr påhvad der i virkeligheden betyder noget. Og for Jonas er det ikke længere vigtigt, om man har den nyeste iPhone eller den nyeste computer. Det er nogle andre ting, der fylder. Så han vil gøre en forskel, og det er jeg rigtig stolt over som mor.  

Ifølge Tina ville det være sværere at komme igennem dagene uden hospitalsklovnene. Nu er det efterhånden de positive ting, klovnene har gjort for familien, der kommer op, når de taler sygehus og minder. 

- Som mor giver det mig noget luft, når de får min søn til at grine – og får ham ud af sengen. Så det giver mig noget ro til at se, at han stadigvæk kan, og at der er nogen, der besidder den evne. Psykisk betyder det rigtig meget, at der er noget positivt at holde fast i, siger Tina.  

Jonas er i dag 15 år og har det efter omstændighederne godt. Tumoren er inaktiv, men har givet nogle mén, som gør, at han kun går halv tid i skole i øjeblikketFamilien bor nu i Thisted og er fast tilknyttet Aalborg Universitetshospital. år skal Jonas konfirmeres, og han vil meget gerne, at gæsterne skal donere til Danske Hospitalsklovne.  3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.