Luna hjalp Josephine igennem sygdomsforløbet

Det var en hård tid for Josephine, da hun blev indlagt i 2010. Heldigvis fik hun et tæt forhold til hospitalsklovnen Luna, og det fik en stor betydning for hendes sygdomsforløb.

Første gang Josephine fra Middelfart blev indlagt med urinvejsinfektion var ved juletid i 2010. Hun var indlagt nogle gange, og mistanken faldt på, at der var noget galt med hendes urinleder, og i februar 2015 blev hun indlagt på børneafdelingen på Aarhus Universitetshospital.

Hun røg ind og ud af hospitalet frem til august året efter, og det var en hård tid både for Josephine og hendes forældre. Heldigvis var hospitalsklovnen Luna der til at højne humøret.

Hospitalsklovnen Luna og Josephine. 

- Det var kærlighed ved første blik, fortæller Josephines mor Pernille Færch og fortsætter:

 - Josephine var meget urolig for, hvad der skulle ske, da hun blev indlagt, men Luna formåede at få alle tankerne om det grimme og farlige væk, inden hun skulle ind til undersøgelse. De legede sammen i 20 minutter før, Josephine skulle ind, og Luna sagde, at hun nok skulle vente på hende, så de kunne lege færdig, når hun kom ud. Det var virkelig en gulerod for Josephine, husker Pernille.

Også Josephine selv husker tydeligt, hvor stor betydning, Luna havde for hende, mens hun var indlagt.

- Luna kunne altid få et smil frem i en dårlig situation, og hun kunne altid se det positive i ting. Det er rigtig dejligt at have person med et stort smil og en rød næse i nærheden, når det er svært. Luna har bare virkelig været en stor person for mig under min sygdom, fortæller Josephine.

Josephine hygger sig sammen med hospitalsklovnene.    

Luna gør mig i godt humør

Selvom 14-årige Josephine blev rask i 2016, holder hun kontakten med Luna i dag.

- Nogle gange sender hun en video af sig selv på Messenger, og det er tit den bare kommer helt ud af det blå, og jeg bliver simpelthen bare så glad, når hun gør det, fortæller Josephine.

Josephine og Luna har også mødtes online, hvor Josephine godt kan lide at dele sine historier fra hverdagen med Luna.

Som flere andre oplevede Josephine, at hendes konfirmation blev rykket på grund af corona, men familien nåede lige akkurat at holde festen inden anden nedlukning. Og en af gæsterne var Luna, som underholdt gæsterne og havde gaver med til Josephine.

- Mine forældre havde inviteret hende, og jeg var bare rigtig glad for, at hun ville komme. Jeg fik nogle balloner og nogle krystaller, og så gav hun mig en klokke, og hvis jeg ringer med den, skal mine forældre komme ind på mit værelse og spørge hvad jeg har brug for, griner Josephine.

Josephine og Luna har kendt hinanden i over seks år. 

Hun er helt overbevist om, at hendes indlæggelser havde været væsentligt anderledes, hvis ikke Luna havde været der.

 - Jeg tror ikke, jeg ville have grinet så meget, hvis hun ikke havde været der. Jeg ville i al fald slet ikke have slappet så meget af, for jeg er ret hysterisk, når det handler om nåle. Jeg er sikker på, at jeg ikke havde tænkt så positivt om det hele, som Luna fik mig til, afslutter Josephine. 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.