Om Danske Hospitalsklovne

En ven, når der er allermest brug for det

Danske Hospitalsklovne er en velgørende forening, der har eksisteret siden 2003. Vores hovedkontor er placeret i København, men vi arbejder i hele landet. Her besøger vi indlagte børn og familier på alle landets 22 børneafdelinger og på særtilbud og institutioner for børn og unge, her i blandt børnepsykiatriske dag- og døgnafsnit.

Som klovneforening er vores fornemmeste opgave er at skabe en tryg og positiv oplevelse for barnet på hospitalet. Hospitalsklovnen spreder smil og glæde hos indlagte børn og familier, når der er allermest brug for det.

Hospitalsklovnen forvandler hospitalsstuen til et hjerterum fuld af leg og magi, og skaber sammen med barnet et univers, hvor alt er muligt. Det indlagte barn får en farverig og fortrolig ven, som kan åbne op for barnets lyst til leg, men også for en snak om tanker og bekymringer, der kan opstå med en indlæggelse. Hospitalsklovnen er en tryg hånd at holde i, når livet gør ondt.

Vores arbejde er kun muligt med donationer fra privatpersoner, fonde og sponsorer. Bidrag der ikke er øremærkede - det vil sige doneret til et bestemt formål - er med til at give vores forening frihed til at handle der, hvor behovet er størst.

Vores mål er at nå ud til alle indlagte børn, der kan have glæde af en hospitalsklovn. 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.