Hospitalsklovnene gør Rasmus og hans forældre trygge

Rasmus på 6 år er født med grå stær og har allerede været i fuld narkose 12 gange. Derfor er Rasmus ikke glad for nåle, men når hospitalsklovnene kigger forbi, bliver en dårlig dag vendt til en fest.

De tunge skridt på den hvide gang kommer nærmere. Rasmus sidder i hospitalssengen og stivner. Hans mor og far sidder omkring ham og venter på en reaktion.

Rasmus er indlagt på Slagelse Sygehus. Han er ikke så stor af sin alder og skal derfor have lavet en væksthormontest. Det kræver, at han skal have tappet blod hver halve time af sygeplejerskerne.

- Hver gang han hører skridt på gangen, er han ved at eksplodere. Når man har en historie som ham, skal der ikke meget til, fortæller Helle, der er mor til Rasmus.

Pludselig kommer der sæbebobler ind ad døren, og frem titter hospitalsklovnene Flip og Citronella. De går straks i gang med at omdanne hospitalsstuen til et rum fuld af leg og magi. Mens sygeplejersken senere tapper blod fra Rasmus, sidder han med en dinosaur i hånden, som han bekæmper sæbeboblerne med sammen med klovnene.

- Han er ét stort smil og synes, det er en fest. Det redder ligesom vores dag, så det ikke bare er en dårlig oplevelse. De er enormt søde, og Rasmus elsker deres fjollede navne. De får os til at tænke på noget andet. Fokus er pludselig på leg og ikke på, at han skal noget, som gør ondt, fortæller Helle.

En hyldest til sundhedsvæsnet
Rasmus og familien har været ind og ud af hospitaler, siden Rasmus var spæd. Da Rasmus’ synssans var taget fra ham det første halve leveår, er han motorisk bagefter. Men det betyder, at de andre sanser arbejder på max.

- Han hører og kan huske alt. Hvilke andre 6-årige kender mon til Titanic, Burj Khalifa eller verdenshavene? Han er så videbegærlig og klar til skolen til sommer, fortæller Helle.

I dag ser Rasmus fint og er ikke synshandicappet. Synet korrigeres med briller, og familien er til kontrol hver tredje måned.

For Helle har det været enormt hårdt følelsesmæssigt, men hun har ikke andet en rosende ord om det danske sundhedsvæsen

- Vi er fantastisk glade for at bo i et land som Danmark. Ellers tror jeg, vi havde haft en blind dreng i dag. Vi sætter stor pris på personalet og klovnene. Deres kæmpe professionalisme, intellekt og ikke mindst deres omsorgsfulde og kærlige måde at være på overfor os alle tre er guld værd.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.