Kalle til julefest med Ruth og Baroli

- Julen er den tid, hvor man er sammen med familien og laver hyggelige juleting derhjemme. Når man så ikke kan være derhjemme, så betyder det rigtig meget at hospitalsklovnene kommer på julebesøg, fortæller Stinne, der er mor til Kalle på 4 år, som har hydrocephalus, cerebralparese og epilepsi.

Kalle er ofte indlagt på Aarhus Universitetshospital, og december måned er ingen undtagelse:

- Kalle har lige fået lagt en trykmåler i hjernen. Det er en helt ny proces, der er sat i gang, så vi ved på nuværende tidspunkt ikke, hvor meget vi kommer til at være indlagt i december, fortæller mor Stinne og fortsætter:

- Man vil bare så gerne have, at ens børn mindes en god tid i julen. Det er børnenes fest, så det skal være sjovt og hyggeligt – også når man er på hospitalet. Hospitalsklovnene er klart højdepunktet for Kalle. Det første han gør, når vi kommer ind på hospitalet, er at tjekke hvornår hospitalsklovnene kommer.

Julestue med masser af musik

Dagen efter Kalles operation er der julehygge i fælleskøkkenet på afdelingen, hvor både børn, forældre, personale og hospitalsklovne er samlet:

- Vi synger julesange, tænder lysene på juletræet, spiser masser af juleslik, julekager, æbleskiver og drikker varm kakao. Det er bare mega julehygge og det betyder simpelthen så meget, at der er en god stemning på hospitalet i december, fortæller Stinne.

Kalle elsker musik, og derfor er han også særligt glad for hospitalsklovnen Baroli, som han kan få lov til at spille musik sammen med:

- Når nogen kan spille musik, fanger det Kalle fuldstændig. Hvis han måtte kapre Baroli i går, så ville han gøre det, griner Stinne.

Familien er kommet hjem igen, men julefesten med hospitalsklovnene lever Kalle stadig højt på. Han ser glædeligt videoen af Baroli og ham igen og igen:

- Jeg lyver ikke, hvis jeg siger at han har set den video 50 gange. ”Må jeg lige se den igen, jeg skal bare lige se den igen”, siger han. Og så står han og spiller guitar til videoen med klovnenæse på herhjemme – for han vil jo også gerne ligne Baroli mens han spiller, griner Stinne.