Valdemar får et pusterum fra sygdom til Klovneløbet

8-årige Valdemar er tit på hospitalet. Ikke fordi han selv er syg, men fordi hans lillebror Theodor har flere handicap. På hospitalet møder de hospitalsklovnene, som gør ventetiden en hel del sjovere – og når Klovneløbet kommer til byen, er det noget helt særligt for storebror Valdemar.   

Familien Aabel Sørensen bruger mange timer på sygehusbesøg og bekymringer. Som spæd fik seksårig Theodor en blodprop i hjernen og flere hjerneblødninger, som gør, at han i dag har cerebral parese og skoliose.  

For storebror Valdemar er det dog ikke de kridhvide vægge, kitlerne eller de mange apparaterne, som han mindes, når snakken falder på Theodors indlæggelser. 

-  Valdemar nævner minderne med hospitalsklovnene. De kan noget helt særligt og er gode til at vinde børnenes tillid. Valdemar kan godt være lidt reserveret overfor nye mennesker, men klovnene vil han altid gerne lege med. Det er dejligt, at de giver ham opmærksomhed, så han også føler, der er nogen, der har tid til ham, når vi er der, fortæller mor Trine.  

Trine til jul med hendes to drenge, Valdemar og Theodor. 

Mens lillebror Theodor især bliver fortryllet af musikkens univers, er der knald på Valdemar, som altid er klar på fis og ballade med sine klovnevenner.  

- Det er ret fantastisk, at klovnene kan gå ned i gear med den ene og op i gear med den anden, forklarer Trine. 

Valdemars lillebror, Theodor.

En særlig oplevelse for storebror

I foråret 2019 ser Trine, at der afholdes Klovneløb i deres hjemby, Brønderslev. Hun tænker ikke længe over det og melder straks sig selv og Valdemar til. 

- Meget af tiden går jo med lillebror og sygehusbesøg, og det kan ikke undgås, at det går ud over Valdemar. Så denne dag gør jeg noget særligt ud af det for ham, så det er os to, der løber sammen, fortæller Trine. 

Til løbet møder de hospitalsklovnen Tut, som kan genkende Valdemar fra tiden på Aalborg Universitetshospital.  

- Valdemar synes, det er mega sjovt. Ruten er lavet i børnehøjde, og der er tegnet klovne på vejen, så man ved, hvor man skal løbe. Jeg er virkelig overrasket over, hvor mange der er med til Klovneløbet og bakker op, fortæller Trine. 

Valdemar med en klassekammerat og hospitalsklovnen Tut, som han har leget med mange gange på Aalborg Universitetshospital. 

Over 200 mennesker deltager på dagen – mange flere end forventet – så de uddelte næser får hurtigt ben at gå på. Valdemar, mor Trine og alle de andre løber dog ikke kun for motion og medaljer, men også for at samle penge ind til Danske Hospitalsklovne. I alt samler Klovneløbet i Brønderslev næsten 15.000 kr. ind. 

I år skal familien også med til Klovneløb, for som Trine siger:

- Det er så hyggeligt, og vi har haft meget glæde af klovnene på Aalborg Universitetshospital, så vi er glade for, at vi kan give igen på den måde.  

Klovneløbet i Brønderslev 2019.

Har du lyst til at løbe med i år?

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.